Putin får konkurrent med milliarder

Nu møder den magtfulde leder mere modstand i sin vej tilbage i præsidentstolen.
Rusland raser efter et netop afholdt valg, der var gennemsyret af valgsvindel. Det afviser Vladimir Putin, og det har skadet hans popularitet gevaldigt.
Rusland raser efter et netop afholdt valg, der var gennemsyret af valgsvindel. Det afviser Vladimir Putin, og det har skadet hans popularitet gevaldigt. Foto: Alexander Zemlianichenko / POLFOTO

Mikhail Prokhorov er navnet på Putins største udfordring. Den 46-årige multimilliarder har ellers altid holdt sig gode venner med Vladimir Putin, men nu har Prokhorov tilsyneladende fået nok. Han vil vippe Putin af pinden. Det skriver en række internationale medier.

"Samfundet er ved at vågne op. Og de autoriteter der ikke får etableret en dialog med samfundet må gå af," siger Mikhail Prokhorov på en pressekonference om grunden til, at han stiller op til præsidentvalget.

Prokhorov er ifølge Forbes god for 18 milliarder dollars og ejer blandt andet basketballholdet New Jersey Nets.

Han tjente sine penge på bankforretninger og metalindustrien, men frygter ikke, at et opgør med Putin kan koste ham formuen samt en tur bag tremmer. Det har ellers været prisen for mange andre rigmænd i Rusland, der ikke har danset efter Putins fløjte.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.