FINANSLOV 2012

Professor: Defensiv finanslov

Det finanslovsforslag regeringen har præsenteret er defensivt, vurderer økonomiprofessor Bent Greve. Forskning i grøn energi mangler.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) holder sig til de sikre kort i finanslovsudspil, mener Bent Greve.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) holder sig til de sikre kort i finanslovsudspil, mener Bent Greve. Foto: Heb/wikimedia

Mere af det kendte, men for lidt af det grønne.

Det finanslovsudspil regeringen netop har præsenteret overrasker ikke. Det vurderer økonomiprofessor Bent Greve fra Roskilde Universitet.

"Den er mere defensiv, for den holder sig på det niveau, man hidtil har set. Der ikke nødvendigvis peger voldsomt meget fremad. Man kunne eksempelvis have fokuseret mere på investeringer i miljø og vedvarende energi og flere investeringer i forskning og udvikling, som giver langsigtede effekter," vurderer Bent Greve over for Newspaq.

Han peger på, at finanslovsudspillet overordnet sikrer landets økonomi.

"Der er meget godt styr på den samlede, overordnede økonomi, for det underskud, der ligger i finansloven er ikke i sig selv bekymrende," siger økonomiprofessoren om underskuddet på statens finanser, der ventes at være på 85 milliarder kroner til næste år.

Regeringen har netop præsenteret en vækstpakke, der skal skubbe gang i hjulene i samfundet, men vækst er der ikke meget af i udspillet.

"Det er hverken en vækst-finanslov eller en spare-finanslov. Det handler mere om status quo og stabilitet. Den samlede økonomi påvirkes stort set ikke," lyder vurderingen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.