Privatskolebørn lærer mest

Elever får mest ud af undervisningen, hvis de går i en fri- eller privatskole, end hvis de hver dag møder op i folkeskolen, viser analyse.
3 + 3 = 6. Ny analyse viser, at børn i privatskoler lærer mest.
3 + 3 = 6. Ny analyse viser, at børn i privatskoler lærer mest. Foto: colourbox

Hvis din datter går i privatskole, så får hun mere ud af undervisningen, end naboens søn, der går på den lokale folkeskole.

En ny analyse foretaget af Undervisningsministeriet konkluderer, at privatskoleelever får mere ud af undervisningen end elever i landets folkeskoler.

Det skriver Berlingske.

Karakterer på 1.588 skoler er blevet analyseret og konklusionen er altså klar: Privat- og friskoler er bedre til at hæve elevernes faglige niveau end folkeskolerne.

Analysen tager højde for elevernes baggrund ift. forældrenes indkomst, uddannelsesniveau og jobsituation.

Og skolerne formår altså at hæve børnenes fagligeniveau, hvilket ifølge analysen kan ses ved, at 15 procent af fri- og privatskolerne kan sende deres elever videre i uddannelsessystemet med karakterer, der er højere end forventet. Det kan kun fem procent af folkeskolernes sige.

"For mig at se er der ingen tvivl om, at folkeskolen er nødt til at lære af privatskolernes forstærkede fokus på faglighed. Nu er det sort på hvidt dokumenteret, at der er noget at lære," siger undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til Berlingske.

I Danmarks Lærerforening frygter man, at forældre fremover vil vælge skole ud fra listen - men det bør de ikke.

"Der er så mange tilfældigheder i de udregninger, at man ikke kan bruge listen til noget som helst. Den skulle aldrig have været offentliggjort," siger formand Anders Bondo Christensen til avisen.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.