På tre år er priserne på mad steget så meget, at en gennemsnitsfamilie nu bruger 5350 kroner mere på mad om året.
"Udgiften til mad er i teorien øget fra 50.000 kroner i 2007 til omkring 55.000 kroner i år," siger Klaus Jørgensen, der er teamleder i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, til Jyllands Posten.
Han understreger dog, at vores indkøbsmønster har ændret sig de seneste tre år.
"Dels indkøbes en stigende del af fødevarerne i discountbutikker, hvor priserne er lavere. Dels indkøbes der simpelthen mindre mængder fødevarer, fordi forbrugerne er blevet bevidste om at smide mindre ud." siger han til Jyllands Posten.
Danskernes evne til at jage gode tilbud kommer på en ekstra prøve i den nærmeste fremtid.
For efter en dårlig høst er der allerede næste måned udsigt til højere priser på brød. Det betyder også, at kød på sigt bliver dyrere, da landmændendes udgifter til foder stiger.