Et nyt sæt EU-regler får prisen på æg til at stige for både fødevareindustrien og forbrugerne.
Reglerne, som trådte i kraft ved årsskiftet i år, dikterer for eksempel, at det er forbudt at købe æg fra producenter, der ikke giver hønsene plads nok.
Det har resulteret i æg-mangel i Europa, hvilket presser priserne op, skriver Børsen.
Forbrugerne kommer også til at mærke efterspørgslen på æg på pengepungen, forklarer salgs- og marketingchef hos Danæg A/S, Jørgen Lund Petersen.
"Vi har varslet det over for vore kunder i detailhandelen, og fra påske og hen mod sommerferien vil forbrugerprisen stige med 6-10 pct. - svarende til 1-2 kr. for en bakke med 15 æg," siger Jørgen Lund Petersen til Børsen.
Hos kageproducenten Dancake, hvor man blandt andet er afhængig af æg for at kunne lave citronhalvmåner og roulader, er man allerede hårdt ramt af den store efterspørgsel på æg.
"Det er nu en overlevelseskamp for at skaffe æg nok. Men det kan vi ikke, så vi har måttet tage konsekvensen og har lukket produktionslinjer midlertidigt, fordi vi ikke har nok råvarer. Det er en meget dårlig forretning for os," siger salgs- og marketingdirektør i Dancake, Harald Sand Kjærgaard, til Børsen.
Kilde: Børsen