Prins Joachims første kærlighed er død
Iben Kadziola var i begyndelsen af 1990'erne kæreste med prins Joachim. Foto: Bent K Rasmussen/Scanpix
Prins Joachims ungdomskæreste gennem fem år er død.

Prins Joachims ungdomskæreste, Iben Plesner Hviid Kadziola, er død efter længere tids sygdom.

Det skriver BT onsdag.

Iben Kadziolas enkemand bekræfter hendes død over for BT. Hun blev 48 år og efterlader sig manden Thomas Plesner Birch Kadziola og to børn fra et tidligere forhold.

I begyndelsen af 1990'erne var Iben Kadziola fotomodel og kæreste med prins Joachim. Forholdet varede i fem år, og hun var blandt andet med til prins Henrik og dronning Margrethes sølvbryllup. Dengang hed hun Iben Plesner Detlefs. Da forholdet endte, fortsatte Iben Kadziola og prins Joachim med at være gode venner, og Iben Kadziola blev fortsat inviteret med til royale begivenheder.

Efter sin modelkarierre arbejdede hun som kunstner og billedkunstlærer. Hun var bosat i Nysted.

Iben Kadziolas kræftsygdom begyndte som langsomt voksende tarmkræft, men desværre blev den opdaget alt for sent. Derfor spredte sygdommen sig til underlivet og ind i ryggen med metastaser i lungerne og bækkenet. Iben Kadziola har tidligere i et interview med Femina udtrykt ærgrelse over, at hendes læge ikke tog symptomerne alvorligt, før det var for sent.

"Hun havde levet den dag i dag, hvis lægen havde lyttet til hende, da hun sagde, at hun havde kræft. Det er en skamplet og et glimrende eksempel på, at læger skal lytte lidt mere til deres patienter," siger hendes mand, Thomas Plesner Birch Kadziola, til BT.

Mandag åndede Iben Kadziola ud på Svanevig Hospice i Bandholm på Lolland.