Blogindlæg Dronningens fødselsdag: De borgerlige må have krummet tæer
Vor statsminister holdt en blændende god tale til Dronningen, hvor hun på vor vegne fik tegnet både et billede af Dronningen, men også Danmark.

Tidligere Forbundsformand for 3F og SID, bestyrelsesformand forArbejdernes Landsbank og Pension Danmark. Dertil kommer række andre tillidshverv i fagbevægelsen igennem mere end 35 år.

Vi har nu gennem flere dage fejret Dronningen.

Jeg er ikke og har aldrig været royalist, men den åbenhed, vi i Danmark har omkring den slags begivenheder, giver jo rig mulighed for at følge med i nogle af de officielle markeringer.

Der er ingen tvivl om, at når Kongehuset har massiv opbakning i dette land, skyldes det ikke mindst vor dronning, og den måde hun håndterer monarkiet på i et demokratisk samfund.

Republikanerne får ikke et ben til jorden de første mange år.

TANKEN OM en Præsident kan umiddelbart virke tillokkende for nogen, og vedkommende kunne selvfølgelig vælges af "Folket".

Er der nogen, der kunne se for sig, at en flok kandidater rejste land og rige rundt i en kampagne for at blive valgt af folket?

Og hvem skal kunne stille op?

Vil det være frit for enhver borger at skrive sig på en præsidentliste?

Så sent som i dag har jeg på Facebook set landsmænd give udtryk for meninger, der er så racistiske og stupide i deres indhold, at denne utopiske tanke om frit valg af en præsident sikkert vil medføre en eller anden sorteringsmekanisme, så mon ikke det i den politiske diskussion ville udvikle sig sådan, at vedkommende skulle udpeges af Folketinget for en periode på et antal år.

Det vil så medføre en ny række af problemer.

Skal folketingspolitikerne vælge en præsident blandt egne medlemmer, vil den, der vælges, have en politisk baggage. Det vil give endnu større diskussioner og kritik i befolkningen end det Kongehus, som vi har i dag.

Det kan godt være, at nogle kan se for sig, at for eksempel Pia Kjærsgård eller Lars Løkke kunne være gode som præsidenter, men mange flere end de, der er imod kongehuset i dag, vil være imod.

KAN DER ELLERS udledes politiske signaler omkring Dronningens fødselsdag.

I den grad.

Vor statsminister holdt en blændende god tale til Dronningen, hvor hun på vor vegne fik tegnet både et billede af Dronningen, men også af Danmark.

Helle Thorning-Schmidt talte lige ind i mange danskers hjerter uanset politisk tilhørsforhold. Hun var nærværende, stilsikker og brændte igennem på skærmen.

Og mens hun talte, sad Lars Løkkes horde af spindoktorer og fedtede med at lægge endnu en (bort)forklaring ud på Lars Løkkes Facebook-side for at tage vinden ud af endnu en historie om Lars Løkkes personlige livsstil.

DET ER en klasseforskel, der vil noget. De må have krummet tæer i den borgerlige lejr.

Ingen tvivl om, at Helle den aften på værdig vis samlede tankerne hos mange danskere, ganske som hun gjorde det i forbindelse med den ulykkelige terror begivenhed i København.

Helle Thorning-Schmidt står i dag stærkere end nogensinde i dette valgår.

Sært nok har jeg endnu ikke set nogle af de borgerligt orienterede kommentatorer, udtrykke positive bemærkninger om statsministerens tale …

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News