Populær tv-vært er blevet studerende
Peter Kær har taget det modige skridt fra et job i mediebranchens yderbane til en tilværelse som studerende. Foto: Polfoto, (Jonathan Bjerg Møller) / POLFOTO
I årevis stod Peter Kær i spidsen for en lang række tv-underholdningsprogrammer. Nu viser han rundt på Statens Museum for Kunst.

Han var Mr. Danmark i 'Aftenshowet', delte millioner ud i 'Hvem vil være millionær' og grinede veloplagt med kendisserne i 'Hit med sangen'.

Peter Kær har været et velkendt og afholdt ansigt på tv-skærmene rundt om i det ganske land, men hvis man i dag vil opleve den folkekære tv-vært, skal man op af sofaen.

Peter Kær har nemlig skiftet setting, som det hedder i smart medie-lingo, og kan fremover opleves som kunstomviser på Statens Museum for Kunst, skriver BT.

Kær har nemlig skiftet forside-tilværelsen ud med det ydmyge studieliv. Den 50-årige eks-vært er vendt tilbage til skolebænken for at læse kunsthistorie, komparative kulturstudier og kulturformidling på Københavns Universitet.

"Jeg havde bare rigtig meget brug for fordybelse og refleksion. Og brug for ikke at være underlagt daglige deadlines," forklarer Peter Kær til BT.

Han ved endnu ikke, hvad han vil bruge sin uddannelse til.

"Det er jo ikke fordi, jeg aldrig vil lave tv mere. Jeg har altid beskæftiget mig med kommunikation og formidling, og hvis jeg kan krydse det med min interesse for kunst og kultur, er det fantastisk."

Kilde: BT