FINANSLOV 2012 Politisk enighed om 1.500 ekstra pædagoger
En halv time til at fordele 500 millioner kroner. Margrethe Vestager tøver ikke meget, når det gælder om at nå i mål i den afgørende slutspurt. Foto: Jens Dresling
Nu mangler kun Enhedslisten at sige ja til hele pakken.

Sidste knast i finanslovsforhandlingerne er nu endelig blevet fjernet: der er fundet 500 millioner kroner ekstra til småbørnene i dagsinstitionerne.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager er netop kommet ud sammen Enhedslistens forhandlere og har erklæret, at de er enige om det sidste punkt.

"Vi skal tale med kommunerne om, hvordan vi kan omsætte de 500 millioner kroner til 1.500 ekstra medarbejdere i vores daginstitutioner," forklarer Margrethe Vestager.

Enhedslisten havde oprindelig krævet 3.000 nye medarbejdere, men alligevel er partiets politiske ordfører aldeles godt tilfreds med resultatet.

"Jeg synes, det er rigtig godt, at vi nu sikrer bedre forhold vores børn og unge. Samtidig skal vi nu arbejde med over tid at få lavet egentlige minimumsnormeringer for antallet af pædagoger og pædagogmedhjælpere i institutionerne," lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Spm: Det gik enormt hurtigt det her, hvad var I overhovedet uenige om?

"Vi skulle have de sidste knaster på plads. Det er da mange penge, 500 millioner kroner. Men vi havde da drøftet emnet før," afslører Johanne Schmidt-Nielsen.

Nu går hun og resten af Enhedslistens folketingsgruppe til møde med partiets hovedbestyrelse. Her skal de fremlægge resultatet af de samlede forhandlinger og efterfølgende håbe på at få hovedbestyrelsens accept til at stemme for finansloven. For Enhedslistens folketingsgruppe er som det eneste parti ikke udstyret med et mandat til selv at afgøre den slags store spørgsmål: det skal partiets øverste organ, hovedbestyrelsen, i sidste ende tage stilling til.

I løbet af eftermiddagen vil det blive afgjort, om finansloven endegyldigt er i hus.