Politikeres uddannelseshåb er urealistiske
En ungdomsårgang skal have 95 procent uddannede, mener politikere på tværs af fløjene. Foto: Colourbox
Politikerne skal sænke ambitionerne om uddannelse til ungdomsårgange. 95 procent uddannede er totalt urealistisk, viser ny undersøgelse.

Hele 95 procent af en årgang skal gennemføre en uddannelse. Sådan lyder ambitionen fra danske politikere på tværs af fløjene.

Men det er dybt urealistisk, konkluderer en ny undersøgelse, ifølge Jyllands-Posten.

Lektor Klaus Nielsen fra Århus Universitet er leder på undersøgelsen, og han mener, at politikerne helt bør droppe tanken.

"Det virker som om de 95 procent er et tal, der er taget ud af den blå luft, uden man har taget højde for, hvad det er for en slags unge mennesker, man forestiller sig kunne gennemføre sådan en uddannelse," siger han.

Klaus Nielsen forklarer, at en målsætning på 85 procent uddannede på en årgang er langt mere realistisk.

"Politikerne har i realiteten sat almindelige tekniske skoler og handelsskoler til at løse en tung socialpolitisk opgave med unge, som ikke er i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse," fortæller han.

Både undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) og socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini afviser at lave om på de høje ambitioner.

"Det vil være en falliterklæring, hvis vi opgiver denne gruppe unge. Jeg er kender, at det er et ambitiøst mål, og det er netop derfor, jeg har sat et 360-graders eftersyn af erhvervsskolerne i gang," siger Troels Lund Poulsen.

Kilde: Jyllands-Posten