Politifolk vil ud om natten
Der er ikke behov for, at politifolk sidder på stationerne uden for normale åbningstider, mener politiet i Midt- og Vestjylland. I stedet skal betjentene ud i politibilerne. Foto: Colourbox / POLFOTO
Folketinget har besluttet, at lyset skal brænde på politistationen hele døgnet, hvis der skulle komme henvendelser, men politifolk vil ud.

Politifolk skal ud af stationerne og ind i patruljevognene.

Folketinget har besluttet, at politifolk skal sidde på døgnåbne stationer i jyske byer som Viborg, Silkeborg og Herning. Her skal de være klar, hvis borgere skulle henvende sig f.eks. klokken tre om natten.

Men der kommer aldrig et øje, og derfor vil Midt- og Vestjyllands Politi have ophævet den ordning, skriver Jyllands-Posten.

Det vil kunne frigøre ressourcer svarende til 15 årsværk.

"Politiets indsats foregår typisk på gaderne og ikke inde på stationerne," lyder det fra specialkonsulent Søren Bach fra Midt og Vestsjællands Politi.

Han understreger, at befolkningen altid kan komme i kontakt med politiet, uanset om der er indevagt eller ej.

Ordningen om døgnåbne stationer blev indført med politireformen i 2007, fordi man var bange for, at det ville blive sværere at komme i kontakt med politiet, da 54 politikredse blev skåret ned til 12.