Politiet vil knalde fartdjævle ved skoler
For mange har for travlt ved skolerne, og det betyder, at de sjusker med sikkerheden, mener man hos færdselspolitiet. Foto: Colourbox
Færdselspolitiet er sædvanen tro parat til at fange sjuskehoveder og fartsyndere ved landets skoler i forbindelse med de første skoledage

Fra i dag og de næste tre uger vrimler 65.000 små nye skoleelever ud i trafikken, og derfor er der grund til at være ekstra opmærksom omkring landets skoler.

Desværre viser erfaringen, at de danske bilister stadig giver den lidt for meget gas ved skolerne, og derfor er politiet som sædvanlig på plads med bødeblok og saks til at give klip i kørekortet.

Det siger Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

"De primære to ting, vi møder, er hastighedsovertrædelser eller manglende brug af sikkerhedsele eller godkendt sikkerhedsudstyr," siger Jørn Pakula Andresen til Newspaq.

Sidste år blev over 6.000 taget i politiets skolestarts-kampagne. De 4.000 af dem kørte for stærkt, mens cirka 1.000 kørte uden sikkerhedssele. Sidstnævnte koster et klip i kortet og en bøde på 5.000 kroner, mens straffen for fartforseelser afhænger af, hvor hurtigt man har kørt.

Samtidig med, at politiet løfter pegefingeren overfor uansvarlige bilister, så opfordrer Rådet for Sikker Trafik forældrene til at ruste de små til at færdes i trafikken. Det forklarer Anne Tjell, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

"Du smider heller ikke bare dit barn i vandet og regner med, at det kan svømme fra dag et. Det samme gør sig gældende for trafikken. Man skal ud og øve sig rigtig mange gange med en voksen for at blive god til at gå og cykle i trafikken," forklarer hun.

Hun opfordrer i øvrigt forældre til at finde den sikreste vej fra hjem til skole i stedet for den hurtigste eller korteste.