Politiet overvåger krigsveteraner

Der bliver holdt ekstra godt øje med hjemvendte soldater, fra politiets side. Veteranerne er nemlig oplagte mål for rocker-hvervning.
Der bliver holdt øje med danske soldater, som vender hjem fra krig. De kan være mål for rocker-rekruttering.
Der bliver holdt øje med danske soldater, som vender hjem fra krig. De kan være mål for rocker-rekruttering. Foto: Thilde Dehlsen

Når danske soldater vender hjem fra krig, er de mere udsatte end andre for at blive opsøgt at rockere, der vil have dem ind i folden.

Derfor holder politiet og forsvaret ekstra godt øje med veteranerne. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi er meget opmærksomme på, om soldater, der vender hjem, viser interesse for rocker/bandemiljøet, da de umiddelbart besidder viden og færdigheder i relation til for eksempel skydevåben, som kunne være interessante for sådanne miljøer," siger Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Han understreger videre, at der endnu ikke er set tilfælde, hvor det er lykkes rockere eller bander at rekruttere eks-soldater.

Veteranerne selv kan have en interesse i miljøet, fordi mange af dem savner spændingen og kammeratskabet fra hæren.

Også i Forsvaret kender man til problematikken. I Hærens Konstabel og Korporalforening (HKKF) kalder man det "naivt" at tro, at rockere ikke i visse tilfælde vil benytte lejligheden til at lokke veteraner til sig.

"Det er ikke noget, der fylder vores hverdag, og det er ikke noget, vi hører specielt meget om, så jeg tror ikke vi står med et stort problem. Men vi må amtidigt sige, at der kan være et match mellem rockermiljøet og veteraner," siger HKKF-formand Flemming Vinther.

Man kender problemet fra andre lande, og derfor har politiet valgt at være ekstra på vagt over for de danske veteraner, selvom indsatsen indtil videre er forebyggende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.