Politiet efterforsker Kjærsgaard-spytteri
Det skulle have været en hygge countrykoncert i Forum, men endte med en spytklat mod Pia Kjærsgaard. Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
En 34-årig kvinde er nu tiltalt for vold efter hun forsøgte at spytte på Dansk Folkepartis leder.

Det skulle have været en hyggelig aften med Dolly Parton og countrymusik, men den endte dramatisk for Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

Under et tv-interview sendte en 34-årig kvinde en spytklat mod Pia Kjærsgaards ansigt. Spyttet ramte dog forbi målet og ramte i stedet TV2-News mikrofon.

Nu har politiet testet spyttet for DNA og tiltalt den 34-årige kvinde for vold eller trussel om vold mod en person, der handler i offentlig tjeneste. Det skriver ekstrabladet.dk.

Kvinden nægter sig skyldig i episoden, der blev fanget af tv-kameraer.

"Min klient har valgt ikke at udtale sig yderligere, end hun har gjort. Hun erklærer sig ikke skyldig. Vi finder, at der er beviser om det modsatte," siger hendes forsvarer, Kim Krarup, til ekstrabladet.dk.

Forsvareren mener, at der er tale om en gestus og ikke en spytklat mod Pia Kjærsgaard.

"Min klient laver en 'sydlandsk gestus'. Måske for at vise sin foragt og mening om det, Pia Kjærsgaard står for. Men der er ikke sket afgivelse af kropsvæsker mod Pia Kjærsgaard," siger Kim Krarup til netavisen.

Politiet oplyser, at alene det, at der spyttes, er strafbart. Uden at tage stilling til den konkrete sag oplyses det, at spyttet ikke behøver at ramme sit mål.

Kilde:ekstrabladet.dk