Plejeforældre bad lærere klappe i
Det var her i Mern, at de omtalte plejeforældre boede med deres plejebørn, under angiveligt dårlige og utrygge forhold. Foto: AP, Adrian Joachim / POLFOTO
Forældrene i Mern-sagen truede både plejebørn og skolelærerne i kampen for at undgå at blive opdaget. Lærer fortæller om voldsom trussel.

Med nye oplysninger i den omtalte plejeforældre-sag fra Mern kommer det frem, at børnene blev tævet, når de fortalte om forholdene i hjemmet til andre.

Ligeledes gav forældrene børnenes lærerne alvorlige trusler, hvis de ringede og spurgte til, hvordan børnene havde det. Det skriver DR Sjælland.

Et af politiets hovedvidner i sagen, plejebarnet Jacob Svendsen fra Lolland, oplevede en hverdag fuld af vold og ydmygelser. Men han turde ikke fortælle andre mennesker om det, fordi så vidste han, at han risikerede at blive straffet.

"Lærerne ringede til plejeforældrene, og da jeg så kom hjem, fik jeg en huskekage og blev spurgt om, hvorfor jeg fortalte sådan nogle løgnehistorier. Så var jeg nødt til at fortælle en ny løgnehistorie for at undgå at få flere slag," fortæller Jacob Svendsen til DR.

Jørgen Hein var for nogle år tilbage Jacob Svendsens lærer i specialklassen på Abildhøjskolen i Præstø. Han fortæller, at drengen blev yderst angst og indadvendt, så snart lærerne spurgte til, hvordan det gik på hjemmefronten.

Jørgen Heins kone, der også var lærer, oplevede på egen krop trusler fra forældrene, da hun ville undersøge forholdene for et andet af plejebørnene.

"Min kone blev bedt om at klappe i og truet på det voldsomste, så hun ikke turde gøre mere. Og det er klart, at det havde jeg også i baghovedet," fortæller Jørgen Hein.

Kilde: Dr.dk