Plejeforældre anklaget for knytnæveslag
Flere børn er blevet mishandlet gennem en årrække af deres plejeforældre i byen Mern, lyder politiet anklageskrift. Foto: Colourbox
Et ægtepar fra Mern på Sydsjælland har ifølge politiets anklageskrift vanrøgtet otte af deres plejebørn gennem 20 år.

Knytnæveslag, spark og daglig frihedsberøvelse.

Sådan lød hverdagen for plejebørn hos et ægtepar på Sydsjælland, ifølge et anklageskrift fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

"Plejebarnet blev skubbet bagover flere gange om måneden og derefter sparket på maven, på siden og i hovedet, til han rejste sig, for derefter at slå ham igen med knyttede næver til han faldt bagover, hvorefter han sparkede igen," lyder anklagen.

Den beskrevne episode skete ifølge politiet for mere end 20 år siden, og endte med, at faderen slog plejebarnets hoved ind i en væg med et blåt øje til følge. Anklageskriftet vidner om, at mishandlingen angiveligt har stået på lige siden.

I alt tiltaler politiet plejeforældrene for 20 forhold, hvor det seneste er fra 2010. Frihedsberøvelsen stod ifølge anklageskriftet i dagligt at låse børnene inde på et loftrum under trusler om vold. Børn helt ned til to og fem år gamle blev låst inde.

I sommeren 2008 fik et plejebarn syv slag over balderne med en halvanden meter lang ledning, så der kom tydelige mærker, skriver politiet.

Faderen i familien har også brugt mere psykisk vold mod plejebørnene.

"Ved at pege på ham med en pistol i ca. ti sekunder, og nogle dage efter at have udtalt 'Jeg kan da bare slå dig og din familie ihjel'," står der i anklageskriftet.

Det er hovedsageligt faderen som har mishandlet børnene, men ifølge politiet har moderen været indforstået med vanrøgten. Hun er derfor også tiltalt i de fleste af forholdene.

Begge plejeforældre nægter sig skyldige i samtlige anklager.

Forældreparret er beskyttet af navneforbud, så ingen oplysninger, der kan føre til, at nogen kan genkende deres identitet må komme ud i sagen.