Pizzakongen i ny stor bommert
Herman Cain havde svært ved at holde styr på tankerne, da han blev bedt om at forholde sig til amerikansk udenrigspolitik. Foto: Polfoto, (AP Photo/Richard Shiro) / POLFOTO
Den amerikanske republikaner har dummet sig så meget i et interview, at medierne nu sår tvivl, om han er egnet til at lede landet.

De seneste uger har været hårde for den republikanske præsidentkandidat Herman Cains chancer for at vinde sit partis nominering som førsteudfordrer til præsident Barack Obama.

Senest har Cain jokket i spinaten under et interview med The Journal Sentinel of Milwaukee, hvor han blev bedt om at tage stilling til, om han var enig med Barack Obamas håndtering af krigen i Libyen, skriver CBS News.

"Præsident Obama støttede opstanden, korrekt?" spurgte Herman Cain, efter at spørgsmålet var stillet.

"Præsident Obama opfordrede til at Gaddafi blev fjernet? Jeg vil bare være sikker på, at vi taler om de samme ting, før jeg siger 'ja, jeg er enig', eller 'nej, jeg er ikke enig'." indledte præsidentkandidaten, som er kendt for at have opbygget en meget succesfuld pizzakæde i USA.

"Jeg er ikke enig med den måde, han håndterede det af følgende årsager... Nej, det er noget andet... Alt det her drejer rundt i mit hoved. Helt konkret er det, du spørger mig om, er jeg er enig eller uenig med Obama?"

Efterfølgende gav Herman Cain et langt, rodet svar, som indikerer, at han ikke kender til situationen i Libyen i detaljer.

De amerikanske medier spekulerer allerede i, om interviewet er så uheldigt for Herman Cain, at det vil koste ham muyligheden for at blive republikanernes repræsentant, når præsidentvalgkampen går i gang i USA næste år.

I forvejen har Herman Cains kampagne været trængt op i et hjørne, efter at medierne i ugevis har snaget i et par sager om sexchikane, som Herman Cain var involveret i for mere end ti år siden.

Kilde: CBSNEWS