Pind: Østerild-aktivister er som Breivik
Natur-aktivister og højreorienterede massemordere er samme fedt, det mener Søren Pind på Facebook. Foto: Polfoto, Martin Lehmann
Integrationsminister Søren Pind (V) har gjort sig upopulær efter han på Facebook antyder at natur-aktivister er ekstreme som Anders Breivik.

Aktivisterne i klitplantagen Østerild gør sig skyldige i ekstremisme ligesom massemorderen Anders Behring Breivik. Sådan skriver integrationsminister Søren Pind (V) på sin Facebook-profil.

"Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild. Og ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs nu i Norge. Det er 70'erne om igen. De næste år handler om demokratiets og retsstatens klippegrund. Nok er nok. Enten er man med. Eller også imod," sådan lyder den fulde kommentar fra Søren Pind ifølge Information.

Men at sammenligne naturelskere, der på ulovlig vis forsøger at beskytte nogle træer med terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik, er helt ude i skoven.

Det mener politiske kolleger fra venstre til højre.

"Jeg synes overhovedet ikke, man skal drage den sammenligning," siger politisk ordfører Carina Christensen (K) til Information.

Hun fortsætter:

"Det er jo ikke højreekstremister, der protesterer i Østerild. Det er noget helt andet, det er en politisk protest. Det, vi har set i Norge, er jo ekstremt. Det er politisk had. Og det synes jeg, man skal være meget varsom med at sammenligne. Demokrati betyder blandt andet retten til at demonstrere og protestere," lyder det til Information.

Heller ikke Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen forstår Søren Pinds vilde sammenligning.

"At kalde folk der demonstrerer i Østerild for ekstremister, at sætte dem i samme kategori som en gal massemorder, det er alt for vidtgående," siger han til avisen.

Han mener, at Søren Pind med sit udsagn forplumrer den politiske debat.

Søren Pind har tidligere nægtet at forholde sig til sine Facebook-beskeder - han mener, at de hører privatlivet til, da han har en lukket profil på det sociale netværk.

Kilde: Information.