Pind advarer pensionskasser mod betalingsring
Den tidligere tilhænger af en betalingsring rundt om hovedstaden advarer nu landets private pensionskasser imod at investere i oprettelsen og driften af en sådan ring. Foto: Polfoto, Martin Lehmann
Lad være med at indgå samarbejde med det offentlige. Betalingsringen bliver fjernet, hvis Venstre igen kommer til magten, lyder advarslen.

Hvis den nye regering etablerer en betalingsring rundt om København, vil den blive fjernet ligeså snart, at de borgerlige kommer til magten igen.

Sådan lyder det fra Venstres Søren Pind, som samtidig advarer landets store pensionskasser imod at investere i oprettelsen og driften af betalingsringen. Det skriver Politiken.

"Hvis jeg var pensionsselskab i Danmark, ville jeg ikke sætte mine penge i det, for vi kommer til at fjerne ringen igen," siger Søren Pind til avisen.

Før sommerferien forklarede Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, at betalingsringen er et eksempel på offentlige projekter, der kan skabes i samarbejde med pensionssektoren i såkaldte offentlig-private partnerskaber.

"Vi vil arbejde målrettet på at rulle en beslutning om betalingsringen tilbage," lyder advarslen fra Venstres stemmesluger i hovedstaden, der selv tidligere var for en betalingsring, og tilføjer:

"Når jeg siger det så klart nu, så er det for at gøre investorer opmærksom på allerede nu, at der ikke er bred politisk enighed om det. Derfor kan de ikke komme bagefter og sige, at de ikke kendte noget til risikoen for, at projektet vil blive nedlagt igen, efter man er gået i gang."

Samtidig ulmer uenigheden hos De Radikale, hvor flere og flere taler imod betalingsringen og den placering, som S og SF har bestemt.

Kilde: Politiken