Pia K.s nye rolle kan skabe konflikter
Pia Kjærsgaards nye rolle som værdiordfører kan komme til at skabe spændinger mellem den afgående formand og den kommende formand Kristian Thulesen Dahl Foto: Jens Panduro / POLFOTO
Det kan skabe problemer for Dansk Folkeparti, at Pia Kjærsgaard nu bliver værdi-ordfører, mener iagttager.

Det er bestemt ikke uden faldgruber, når Dansk Folkepartis abdicerede partidronning, Pia Kjærsgaard, fremover skal være ordfører for partiets værdier under den nye formand, Kristian Thulesen Dahl.

Det siger politisk redaktør på Weekendavisen Arne Hardis.

- Det, synes jeg, er en lidt betænkelig konstruktion. Det er ikke, fordi jeg forudser splittelse i Dansk Folkepartis ledende lag, for de har haft en eminent evne til at holde sammen, siger han.

- Men den konstruktion, de har valgt, det er jo lidt, som at hun er bestyrelsesformanden og han er den administrerende direktør. Så for hende bliver det en opgave at styre sig og lade være med at være en bestyrelsesformand, siger Arne Hardis.

Kristian Thulesen Dahl er i offentligheden mest kendt for at være uofficiel Christiansborg-mester i ringbinds-transport til og fra forhandlingslokaler.

Og den største udfordring for den - efter alt at dømme - kommende formand bliver ifølge Arne Hardis, at han udvider sit repertoire.

- Mange tror, at han slet ikke interesserer sig for udlændingepolitik. Mange tror, at han slet ikke er en strammer. Det er han i høj grad, men man skal høre ham sige det, siger Arne Hardis.

I politisk kommentator Hans Engells optik er løsningen med Kristian Thulesen Dahl som formand og Pia Kjærsgaard som værdi-ordfører imidlertid en kløgtig løsning.

- Det er en klog disposition, for mange af Dansk Folkepartis vælgere vil opleve det her som et tab og et savn, at Pia ikke længere er formand, siger Hans Engell.

- Det her kan være med til at fastholde nogle vælgere, som man ellers ville have risikeret at miste, forklarer han.