Patienter anmelder fordrukne læger
Læger har let adgang til medicinskabet, og på Sjælland fristes flere ifølge embedslægen til selv at dykke ned i herlighederne. Foto: Colourbox
I Region Sjælland bliver lægerne i stigende grad meldt for misbrug af egen medicin. Det bliver ofte opdaget af kolleger og patienter.

Lægen har blanke øjne og lugter lidt af sprut. Og sygeplejersken snøvler, når hun skal tale med patienterne om medicin.

Embedslægen Region Sjælland har i øjeblikket usædvanlig mange sager om læger og sygeplejersker, der er under tilsyn for medicin- eller alkoholmisbrug.

Det skriver Sjællandske i dag.

I øjeblikket behandles hele 50 sager af embedslægen. Han mener, der er kommet flere indberetninger, fordi folk er blevet mere opmærksomme på medicinmisbrug.

"Vi oplever i år, at der er flere tilsynssager end tidligere. Befolkningens tærskel er blevet lavere, og man er mere opmærksom på at lave indberetninger. Alle er indstillet på, at det ikke er acceptabelt," siger Claus Iversen, embedslæge i Region Sjælland til Sjællandske.

Han siger, at han selv samt Sundhedsstyrelsen har prioriteret sager om misbrug blandt sundhedspersonalet højere.

"Når vi får en henvendelse, beder vi typisk om en skriftlig redegørelse. Vi skal først og fremmest sikre patienterne. En læge kan ikke arbejde i påvirket tilstand, der kan komme patienterne til skade," siger Claus Iversen til avisen.

Kilde: Sjællandske