Pas på: Så længe tager øjenbryn om at vokse
Hvor lang tid tror du, det tager før ét øjenbryn vokser ud? Det tager længere tid, end du tror Scanpix
Vær forsigtig med at plukke løs på dine øjenbryn, for rammer du forkert, kan det tage rigtig lang tid, før du får den rigtige form tilbage.

Vi har alle prøvet det. At snuppe et par irriterende øjenbryn, der stritter eller sidder lidt forkert, for så senere at opdage at vi måske er gået lige lovlig hårdt til værks. Og det kan altså tage lang tid at rette op på den fejltagelse, skriver kk.no.

LÆS OGSÅ: Denne morgenrutine sikrer dig vægttab

Det kan være direkte frustrerende at vente på øjenbryn, der vokser ud. Især i de her tider, hvor den ene model efter den anden optræder med store smukke naturlig øjenbryn, og du drømmer om det samme. Men hvor lang tid skal du egentlig vente?

- Det varierer fra person til person, og det kan tage alt fra et par måneder helt op til ni måneder, siger bryn-stylist Fred Hamelten.

Hold dig selv tilbage

Fred Hamelten fortæller, at du i den periode, hvor hårene vokser ud, skal være forsigtig med at plukke flere hår. Et råd de færreste lytter til, forklarer han:

- Folk tror ikke, at de tager for meget, og de siger bare, at de tager et hår her og der. Men når man gør det hver dag, og det er der faktisk en del, der gør, fortæller folk, når jeg spørg dem, så vil man faktisk tage for meget af det, der er på vej ud igen.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, før du klipper dit hår

Hvorfor? Jo, vi har slet ikke så mange hår at tage af. To hår hver dag på en måned er cirka 60 hår, og de færreste har nok til det.

Pas på med hårde blyanter

Du er altså nødt til at være tålmodig, imens du venter på de nye hår, og desværre kan du ikke altid være sikker på, at hårene komme ud igen.

- Når man plukker for meget af i en alt for lang periode, så er der stor fare for, at man ikke få sit hår tilbage, siger Fred Hamelten.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Put aldrig disse ting i ansigtet

Men samtidig fortæller han, at han ofte oplever folk med små bryn, der ender med store flotte bryn, fordi de venter og er tålmodige. Så det opfordrer han til og advarer samtidig imod at bruge en hård optegningsblyant i ventetiden.

En hård øjenbrynsblyant kan nemlig gøre den svage vækst dårligere, end den allerede er. Du mister hår, når du er nødt til at tegne der på hvor håret skulle være. I stedet anbefaler han produkter, hvor du ikke er nødt til at gå så hårdt til den, eksempelvis en øjenbrynsskygge eller mascara til formålet.