Parken: Køb af egne aktier dækkede kun behov
Ifølge Jørgen Glistrup købte Parken ikke flere af deres egen aktier, end selskabet havde brug for. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Tidligere Parken-direktør varetog køb af selskabets aktier, men kun for at dække reel efterspørgsel, siger han

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup købte ikke flere af Parkens egen aktier, end selskabet havde brug for, for at kunne leve op til sine forpligtelser.

Det forklarer Jørgen Glistrup i Københavns Byret i sagen, hvor anklagemyndigheden vil forsøge at bevise, at Parken opkøbte egne aktier for at manipulere med selskabets aktiekurs.

- Vi havde på intet tidspunkt aktier ud over selskabets reelle efterspørgsel, siger Jørgen Glistrup.

Han forklarer, at et selskab kan have behov for en beholdning af egne aktier for at leve op til forskellige forpligtelser - for eksempel en stribe optionsordninger til ledende medarbejdere, som giver mulighed for at købe aktier til en på forhånd fastlagt kurs.

Bestyrelsen i Parken havde bemyndigelse fra selskabets generalforsamling til at købe egne aktier for op til 10 procent af aktiekapitalen. Jørgen Glistrup varetog opkøbene som en del af den daglige drift af selskabet, forklarer han.

- En direktions opgave er blandt andet at sørge for, at selskabet selvfølgelig kan leve op til sine kontraktlige forpligtelser, siger Jørgen Glistrup, som tilføjer, at aktieopkøb i øvrigt kun udgjorde en lille del af hans opgaver som direktør.

Senioranklager Benjamin Foverskov spørger ind til, om bestyrelsen udstak retningslinjer for direktørens køb af Parken-aktier. Men Jørgen Glistrup kan ikke huske, om der var sådanne specifikke retningslinjer.

- Jeg kan ikke huske, hvordan det er sagt på det bestyrelsesmøde. Vi er tilbage i 2002 ved min tiltrædelse, for allerede dengang var der udstedt optioner, hvor der skulle købes egne aktier til afdækning, forklarer han blandt andet.

Jørgen Glistrup siger også, at købet af egne aktier skulle forelægges bestyrelsesformand Flemming Østergaard, hvis det drejede sig om handel med insidere. Det var derimod ikke nødvendigt, hvis handlen foregik over fondsbørsen.

/ritzau/