Palæstinensere ødelægger provoværk
Et værdifuldt maleri på adskillelsesmuren i Israel af den efterspurgte gadekunstner Banksy er blevet overmalet af vrede palæstinensere.

Den britiske guerillakunstner Banksy har fået et af sine berømte spraymalerier på den berygtede adskillelsesmur i Israel ødelagt.

Maleriet, der forestillede en israelsk soldat i gang med at tjekke et æsels identitetspapirer, er blevet malet over af provokerede palæstinensere nær byen Bethlehem. De følte sig angiveligt sammenlignet med æslet, der blandt palæstinensere bliver betragtet som et dumt dyr.

- Vi er mennesker her, ikke æsler. Det er en fornærmelse, og jeg er glad for, at det er blevet overmalet, siger restauratøren Nasri Canavati til den britiske avis The Guardian.

Det er dog ikke alle, der støtter bortcensuringen af den i øvrigt pro-palæstinensiske Banksy:

- Det fornærmer israelerne, ikke os. Det viser, hvor snævertsynede de er. Så snævertsynede, at de tjekker alle – tilmed æsler, påpeger arkitekten Fyres Twemeh.

En amerikansk kunstsamler bød for nylig mere end 750.000 kroner for et andet af Banksys værker på den kontroversielle mur, og mange står endnu intakt rundt omkring. Blandt andet ét, der forestiller en due i en skudsikker vest.