Oversvømmelser slår rekord
Sådan så det ud, da vandet oversvømmede veje i København. Foto: Colourbox
Oversvømmelserne i København er ikke set værre længe, siger politiet.

Et voldsomt regnvejr ramte i aftes København - og medførte store oversvømmelser.

I løbet af kun et par timer faldt der hele 150 millimeter regn - det svarer til, at der faldt 150 liter vand for hver eneste kvadratmeter.

Og der er tale om endnu større oversvømmelser, end der ramte København sidste år, hvor det tog flere dage at genåbne centrale veje som for eksempel Lyngbyvejen..

Det siger Henrik Møller Jacobsen fra Københavns Politi

"Der er tale om væsentlig større oversvømmelser end sidste gang. Og samtidig er mange flere steder blevet oversvømmet," siger han til Newspaq.

Her til morgen arbejder myndighederne stadig med at pumpe vandet væk fra vejene - efter en prioriteret liste, hvor de mest trafikkerede veje tages først.

Strømmen er stadig afbrudt i store dele af København, telefonsystemet er slået ud af drift og stort set alle lyssignaler er i sort.

Og sådan har situationen været siden i aftes, hvor strømmen blev afbrudt for omkring 10.000 mennesker.

Samtidig har oversvømmelserne stadig store konsekvenser for trafikken.

Tusindvis af kloakdæksler er blevet presset op af vandmasserne, og politiet i både København og på Københavns vestegn har indkaldt både ekstra mandskab og hjemmeværnet for at hjælpe ved situationen.

Kontaktofficer til vestegnens politi for hjemmeværnet, Jan Hansen, har lige nu afspærret en af de centrale omfartsveje omkring København.

Han mener dog, at bilisterne tager situationen roligt og fattet.

"Folk ved godt, at vi hjælper dem, så de tager det stille og roligt og finder en anden vej," siger han.