OVERBLIK: Tidligere angreb på skattemyndighederne
Skattestyrelsen blev tirsdag i sidste uge udsat for en eksplosion. Tidligere er ansatte blevet overfaldet.

Sent om aftenen den 6. august fandt en eksplosion sted ved Skattestyrelsens bygning på Østerbro nær Nordhavn Station i København.

Eksplosionen ødelagde en stor del af facaden på bygningen. To personer befandt sig i bygningen, da eksplosionen skete. En person kom lettere til skade.

Københavns Politi har anholdt en person, mens en anden er efterlyst i forbindelse med eksplosionen. Begge er svenske mænd.

Her er tre tidligere angreb mod skattemyndighederne:

* Grov vold mod Skat-ansat i Silkeborg.

En martsmorgen i 2017 blev en kvindelig ansat i Skat overfaldet ved sit hjem, da hun var på vej på arbejde. Her blev hun overfaldet af en 47-årig mand. Da hun lå værgeløs på jorden, sparkede og slog den 47-årige hende i hovedet.

Hun fik flere brud på ribben og kæben.

Overfaldet var bestilt af den 47-åriges bror, der var utilfreds med kvindens håndtering af hans selskabers sager hos Skat.

Derudover var en tredje mand involveret i angrebet. Han holdt vagt, mens den 47-årige gik løs på kvinden.

Den 47-årige fik ligesom sin bror, der bestilte overfaldet, tre år og seks måneders fængsel. Den 29-årige, der holdt vagt, blev idømt to år og seks måneders fængsel.

* Skatteskyldner skød sikkerhedsvagt i hovedet.

Den 23. november 2007 blev vagtmanden Benny Nielsen skudt og dræbt i et skattecenter på Tagensvej i København.

Gerningsmanden, 47-årige Jørn Bundgaard Pedersen, fik 14 års fængsel for drabet.

Han var troppet op på skattecentret, hvor han truede en sagsbehandler med en pistol, fordi han var utilfreds med, at Skat gennem flere år havde forsøgt at inddrive et beløb på 318.321 kroner.

Efterfølgende rettede Jørn Bundgaard Pedersen sit våben mod hovedet på den 57-årige sikkerhedsvagt Benny Nielsen og affyrede et skud. Skuddet var dræbende.

* Eksplosion ved Told & Skat på Østbanegade.

Der har også tidligere været en eksplosion ved skattemyndighedernes kontorer på Østbanegade på Østerbro. Det skete i 2003 på samme dato - 6. august.

Her blev der fundet pap og taperester, men ingen detonator eller sprængstof.

Derfor konkluderede politiet, at noget hjemmelavet fyrværkeri var bragt til sprængning i en boks, der tilhørte Told & Skat, som hørte hjemme i bygningen dengang.

Det blev dengang karakteriseret som grove drengestreger, og der blev ikke umiddelbart foretaget anholdelser i sagen.

/ritzau/

via Listen To News