Ottesen er den farlige OL-outsider
Jeanette Ottesen har ikke svømmet særligt hurtigt i år. Hun skal først toppe i OL-bassinet i London.

Godt nok er svømmeren Jeanette Ottesen regerende verdensmester i 100-meter-fri.

Men kigger man på årets verdensrangliste, har danskeren kun sat ottendehurtigste tid i år og ligner på den baggrund ikke umiddelbart en OL-medaljekandidat.

Ranglisten fortæller dog ikke hele historien, minder sprinteren om.

- Jeg har haft en meget stille i sæson, hvor fokus har været på træningen og på OL. Jeg har ikke været fuldt nedtrappet på noget tidspunkt, og derfor har jeg heller ikke leveret supertider, siger Ottesen.

Hun har det fint med på den måde at ligge under radaren og måske kunne komme lidt fra baghjul, når det endelig gælder. Ligesom ved VM, hvor hun svømmede hurtigste tid sammen med hviderusseren Aleksandra Herasimenia.

- Jeg tror, at de andre er lidt usikre på, om jeg pludselig slår til igen. De har mig helt sikkert i tankerne. Det betyder alt, at de ved, at man puster dem lige i nakken, siger danskeren.

Guldmedaljen fra Shanghai betyder dog ikke kun noget på det psykologiske plan for modstanderne, men i høj grad også for Ottesen selv.

- Den betyder alt for mig. Hele min karriere har jeg været lige ved og næsten, og jeg har vundet rigtigt mange sølvmedaljer og bronzemedaljer.

- At jeg så vandt guld i lige præcis den disciplin, hvor jeg nok mindst troede, at det kunne lade sig gøre, har gjort rigtigt meget godt for min selvtillid. Når det kunne lykkes der, hvorfor skulle det så ikke kunne ske igen?, siger hun.

Skulle det glippe at tage medalje på 100-meter-fri, er der flere andre muligheder for en podieplads i London.

Jeanette Ottesen deltager også i 50-meter-fri, 100-meter-butterfly og i både 4x100-meter-fri og 4x100-meter-medley.

Desværre for hende er 50-meter-butterfly ikke på OL-programmet. Her satte hun ellers årets hurtigste tid, da hun ved et stævne i Brasilien i april svømmede i tiden 25,29 sekunder.

Det er samtidig den hurtigste tid, der nogensinde er svømmet i en tekstildragt.

/ritzau/