Otte ting du (måske) ikke vidste om Rocky
Mike Tyson er med i den nye Rocky-film. i Rocky V spillede Stallones søn med. Filmproducenterne ville oprindelig ikke have Stallone med i filmene.

Af René Fredensborg
refr@avisen.dk

Sylvester Stallone skrev manuskriptet på tre dage, efter at han så en boksekamp mellem Muhammed Ali og den ukendte Chuck, der holdt stand mod mesteren helt til 15. omgang, før han blev sendt til tælling.

Der var masser af filmproducenter, der gerne ville have fingre i Rocky-drejebogen, men de ønskede ikke at Sylvester Stallone selv skulle spille hovedrollen. Det var dog en betingelse for, at Stallone ville sælge sit manus.

På trods af, at den første film kun havde lidt over en million dollars i budget, har den nu indtjent sig selv næsten 400 gange.

Rocky blev nomineret til ti Oscars. Den vandt tre styk foran blandt andet Taxi Driver i kategorierne Bedste Film , Bedste Klip og Bedste Instruktør (John G. Avildsen). Prisen for bedste klipning skyldtes især, at boksekampen mellem Stallone og Carl Weathers er filmet bagvendt, således at de startede med fuld sminke i 15. omgang, som så langsomt blev vasket af. Derefter er det hele klippet korrekt sammen igen.

I den første Rocky (fra 1976) havde Stallone og co. planlagt at en masse rigtige sværvægts-stjerner skulle møde op som publikum til kampen mellem Rocky and Apollo Creed.
Kun Joe Frazier mødte op, men det gik an, fordi han selv var borger i Philadelphia, hvor filmen er optaget.

I den nye Rocky Balboa er selveste Mike Tyson med i to sekunder, ligesom både autentiske boksekommentatorer og boksere såsom Jimmy Gambina kigger forbi i flere film. I den nye film får Spider Rico – den allerførste modstander fra Rocky - lov til at spise gratis i Rockys restaurant. Pedro Lovell, som spiller Spider Rico, var også bokser i virkeligheden.

I Rocky V er det Stallones egen søn, Sage Stallone, der spiller Rockys nu voksne søn. I den nye Rocky Balboa takkede han nej til rollen. I stedet gik den til Milo Ventimiglia.

I den nye Rocky spiller kvinden Marie en stor rolle. Hun bliver nu spillet af Geraldine Hughes, men i den første Rocky bliver hun spillet af Jodi Letizia, der som ung pige siger den berømte sætning Screw you, creepo til Rocky, fordi han spår hende en karriere som luder.