Oprørere befrier hundredvis af Gaddafi-fanger

Tripoli er næsten fuldstændig i oprørernes hænder. Det internationale samfund kræver, at Gaddafi giver op.
Stemningen i Tripoli er euforisk, efter at oprørerne har indtaget hovedstaden.
Stemningen i Tripoli er euforisk, efter at oprørerne har indtaget hovedstaden. Foto: Polfoto, (AP Photo/Alexandre Meneghini)

Udviklingen i Tripoli, Libyens hovedstad, udvikler sig time for time. Oprørerne, som natten til mandag indtog størstedelen af byen, har efterhånden vundet kontrol over alle områder.

Ifølge flere internationale medier har Gaddafis styrker kun kontrol over to steder i hovedstaden: 'Rixos Hotel' og nogle militærbarakker.
I forbindelse med kampene har oprørerne befriet mere end 300 politiske fanger.

"Vi sad i vores celler, da vi pludselig hørte geværskud og folk som råbte 'Allahu Akbar'," fortæller 23-årige Majid al-Hodeiri ifølge time.com.

Cellerne får formentlig ikke lov til at stå tomme længe. Oprørerne har i løbet af det sidste døgn anholdt tre af Gaddafis sønner, deriblandt Asif al-Islam, som er efterlyst for forbrydelser mod menneskeheden.

Det internationale samfund opfordrer i stærke vendinger Gaddafi til at overgive sig. Senest har Italien sluttet sig til koret, som består af blandt andre England, USA, Tyskland, FN og NATO.

"Hvis Gaddafi fortsætter med at opfordre til borgerkrig, vil han alene være ansvarlig for et dramatisk blodbad," sagde Italiens udenrigsminister Franco Frattini ifølge AP.

Moammar Gaddafi har tidligere nægtet at give op og opfordrede i stedet 'mødre og døtre' til at gribe til våben mod oprørerne.

Kilde: time.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.