Oppositionen vil efteruddanne lærerne
Landets lærere skal tilbage på skolebænken. De skal efteruddannes. Foto: Colourbox.com
Landets lærere skal efteruddannes, så alle kommer op på et tilstrækkeligt fagligt niveau. Det mener De Radikale, som bakkes op af S og SF.

Det skal være slut med, at der står en tysklærer uden en tone i livet og underviser i musik.

Det faglige niveau i folkeskolen skal løftes. Derfor skal en eventuel kommende rød regering bruge 2,5 mia. kr. over fem år på at styrke fagligheden blandt landets folkeskolelærere.

De Radikale vil sende lærerne på efteruddannelse, så man ikke længere kan undervise i fag, man ikke har som såkaldt linjefag.

"Vi vil sørge for, at alle har det der svare til linjefag i det, de underviser i, fordi undervisningen bliver bedre, hvis læren har sin egen faglighed at øse af. I dag er der desværre mange lærere, som må nøjes med deres grunduddannelse, der ligger mange år tilbage" siger Margrethe Vestager til Newspaq.

Ifølge Berlingske er det i dag sådan, at op mod halvdelen af de lærere, der underviser i f.eks. natur-teknik og geografi, ikke særlige forudsætninger for at undervise i de fag.

S og SF er enige med De Radikale i, at målsætningen om opkvalificering af landets lærere er vigtig for en kommende rød regering.

"Vi kan se, at vi ligger ned på en 35. plads på OECD's liste over efteruddannelse af lærerne, og derfor er det vigtigt, at vi prioriterer dette område. Derfor er vi naturligvis tilfredse med, at De Radikale har forslået dette. Det er vi helt enige i," siger SF's uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge, til Newspaq.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) betegner udspillet som en "gratis omgang". Han mener, at oppositionen har brugt pengene på uddannelsesområdet.

Såvel De Radikale som SF påpeger, at de senere års sammenlægning af skoler vil gøre det lettere at gennemfører efteruddannelsesplanerne.

Kilde: Berlingske