Opposition: Betalingsring er død
Forudsætningen for betalingsringen nemlig, at man flytter en masse folk fra bilerne over i togene, ikke er til stede, mener oppositionen. Foto: Colourbox
Betalingsringen rundt om hovedstaden er urealistisk, siger oppositionen, der hellere vil bruge pengene på at elektrificere jernbanenettet.

Idéen om en betalingsring rundt om hovedstaden er stendød.

Sådan lyder det nu fra oppositionen som følge af de store kapacitetsproblemer i DSB.

"I en situation, hvor der nærmest er kaotiske tilstande på jernbanen på grund af manglende materiel, er det fuldstændigt urealistisk at gennemtvinge en betalingsring. For der er ikke plads til folk i togene og vil ikke være det de nærmeste år," siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til Newspaq.

Han vil i stedet bruge de 800 millioner kroner, der er afsat til etableringen af betalingsringen til at elektrificere jernbanenettet.

Også Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Kristiansen vil hellere bruge pengene fra betalingsringen på et elektrisk jernbanenet.

"Det projekt er langt vigtigere," siger han til DR.

En analyse fra Transportministeriet, der blev offentliggjort i går, viser, at der er mange fordele ved en elektrificering af jernbanenettet.

Ifølge Berlingske er et politisk flertal klar til at fremskynde elektrificering af jernbanestrækning for at frigøre IC3-tog. Pengene til projektet mangler dog.