Olympisk træner anklaget for sexmisbrug
En træner fra det tyske svømmelandshold er anklaget for seksuelle krænkelser mod en mindreårig.

Tyskland er blevet ramt af en kedelig sag efter de olympiske lege, da en træner fra det olympiske svømmehold står anklaget for seksuelt misbrug af en mindreårig.

Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA, som fortæller, at retssagen begynder tirsdag i retten i Kiel.

Træneren er anklaget for i 18 tilfælde at have seksuelt misbrugt en mindreårig pige tilbage i perioden august 2004 til marts 2006.

Ifølge anklageskriftet var den seksuelle samkvem aftalt mellem de to, men træneren udnyttede sin position som voksen leder i forholdet.

Den anklagede træner nægter sig skyldig.

Tre personer vil vidne i retten, deriblandt den berørte unge kvinde. Hun optræder også som medsagsøger i sagen.

Retsmødet foregår for lukkede døre. Dommeren begrundede den beslutning med, at mange af de oplysninger fra trænerens privatliv - som vil komme frem under retsmødet - ikke vedkommer offentligheden.

Så sent som i juli fik den irske svømmetræner Ger Doyle med tilknytning til det olympiske hold en fængselsdom på seks og et halvt år for seksuelle krænkelser af mindreårige.

I mere end et årti krænkede Doyle fem drenge i alderen 10 til 15 år, og ifølge dommeren blev den 51-årige træner straffet hårdt for at have udnyttet sin position som voksen leder af et svømmehold, hvor han manipulerede de unge drenge til sex.

/ritzau/