Ole fik kræft og en fyreseddel: Nu har han modtaget 115.000

Ole Mortensen fik blodkræft om morgenen og en fyreseddel om eftermiddagen. Arbejdsgiveren blev i sidste ende den store taber.
Ole Mortensen fik kræft og fyret fra sit arbejde på én og samme dag.
Ole Mortensen fik kræft og fyret fra sit arbejde på én og samme dag. Foto: Privatfoto

En trist septemberdag i 2014 var Ole Mortensen ualmindeligt uheldig.

Første dårlige nyhed kom om morgenen. Da fik han af vide, at han skulle i behandling for leukæmi.

Samme eftermiddag stod han over for endnu en dårlig nyhed. Da han skulle melde sin sygdom til sin arbejdsgiver, blev han fyret.

Det skriver Nordjyske i dag.

- Min arbejdsgiver sagde først, at det var da noget træls noget at skulle igennem. Og så: "Hvad om du blev fyret?". Det var ikke lige det, jeg havde brug for at høre. Det var som at få smidt en spand koldt vand i hovedet for anden gang på en dag, fortæller Ole Mortensen til Nordjyske.

Ole Mortensen er stadig uforstående over for sin tidligere arbejdsgivers opførsel. Det fortæller han til Avisen.dk i dag.

- Det kan man jo ikke tillade sig. Jeg fatter ikke, at folk kan opføre sig på den måde. Det synes jeg simpelthen er så groft, siger Ole Mortensen til Avisen.dk

Ole Mortensen havde ellers haft et godt forhold til sin daværende arbejdsgiver. De har kendt hinanden i 50-60 år, fortæller han.

S.O.S fagforening

"Omstrukturering i virksomheden" var den skriftlige begrundelse for fyringen, som Ole Mortensen fik to dage senere fra sin daværende chef.  

Og da skulle det være nok. Ole Mortensen følte sig uretfærdigt behandlet. 

"Den køber jeg sgu' ikke. Den går jeg til fagforeningen med", fortalte Ole Mortensen til sin tidligere arbejdsgiver. 

Arbejdsgiveren troede ikke på, at han kunne slippe afsted med den, fortæller Ole Mortensen. Men hans Fagforening Metal Aalborg kunne hurtigt fortælle ham, at han havde en god sag. 

Og det betød meget for Ole Mortensen, at fagforeningen kunne tage hånd om ham, mens han selv var syg, fortæller han i dag til Avisen.dk. 

- Jeg fik ret i min formodning om, at noget var galt, og at man ikke skulle behandles på den måde.

- For det første skulle jeg slås med en sygdom. Hvis jeg også skulle slås med systemet bagefter. Det havde jeg nok ikke kunne magte, uddyber han.

Da fagforeningen gik ind i sagen, fandt man ud af, at Ole Mortensens pension var indbetalt forkert. Arbejdsgiveren havde indbetalt pengene til en sparekasse, hvor der ikke er dækning for sygdom. I stedet skulle de have været betalt til PensionDanmark.

Og det endte derfor med at blive dyrt for Ole Mortensens tidligere arbejdsgiver.

100.000 skattefrie kroner i erstatning for kritisk sygdom. Penge, som Pension Danmark i normale tilfælde ville have udbetalt. Og 15.000 skattefrie kroner til Ole Mortensen efter et forlig med arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk. 

I alt fik Ole Mortensen 115.000 kroner i erstatning. 

Fremtiden ser nu lysere ud

I dag har Ole Mortensen det godt. Han har arbejdet fra juli 2015 til oktober 2016, hvor han betjente maskiner, fortæller han. 

Ole Mortensen har kronisk leukæmi. Det er en uhelbredelig sygdom.

- Den kan aldrig bekæmpes, men den kan holdes nede. Og det må jeg bare leve med, fortæller han til Avisen.dk.

Han er lige stoppet med sin seneste kræftbehandling og regner med at kunne komme tilbage i arbejde til april. 

- Det var ikke sjovt at stå i dengang. Men nu er det godt. Jeg er kommet ud på den anden side, fortæller Ole Mortensen til Avisen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.