OL-ikoner forsøger at undvige rivalisering
OL-guld-støvsugeren Michael Phelps og udfordrer Ryan Lochte er OL-rivaler. Lochte taler dog helst om venskab.

OL er gigantisk for de fleste idrætsfolk, og stort set alle konkurrencer får enorm bevågenhed.

Og så er der de allermest imødesete øjeblikke, som når verdens hurtigste mand skal findes på under 10 sekunder på løbebanen - og når svømmeikonerne Michael Phelps og Ryan Lochte skal i duel i det olympiske svømmebassin.

Allerede lørdag venter det første opgør mellem amerikanerne Phelps og Lochte i 400-meter medley, og mens journalister og tilskuere glæder sig til første kapitel i tvekampen, forsøger hovedpersonerne at undvige snak om rivalisering.

Forud for legene i London har Phelps vundet imponerende 14 OL-guldmedaljer, mens Lochte er noteret for tre. Der er dog forventninger om et muligt tronskifte i svømmesportens kongestol.

28-årige Ryan Lochte får frem mod første duel med Phelps ikke lov til at tale om ret meget andet end netop duellen.

- Jeg svømmer ikke kun for at besejre Michael. Han er bare én svømmer, der er andre svømmere, jeg skal bekymre mig om, siger Ryan Lochte.

Mediefolkene i London holder dog Lochte fast på, at der skal tales om Michael Phelps.

- Michael er min konkurrent. Vi har skabt en god rivalisering, men samtidig har vi et godt venskab. Uanset hvem der vinder, så vil vi stadig være venner. Jeg håber, det fortsætter sådan, siger Ryan Lochte.

For en måned siden besejrede han Phelps i 400-meter medley i den amerikanske OL-udtagelse, og sidste år snuppede Lochte også VM-guld på distancen. Det bekymrer dog ikke sejrsvante Phelps.

- Jeg har set frem til det løb i noget tid. Det bliver sjovt og spændende, og der er garanti for, at der bliver gang i den, siger han.

Phelps mangler tre medaljer i at blive eneindehaver af rekorden for flest OL-medaljer i historien. Foreløbig har Michael Phelps to bronzemedaljer ved siden af de 14 af guld.

/ritzau/