OL: Danskere protesterer i badehætte-sag
Den danske svømmeunion protesterer over uretfærdig behandling i forbindelse med badehætte-sag ved OL lørdag.

Kort før de danske svømmepiger skulle i OL-bassinet og svømme lørdagens indledende heat i 4 x 100 meter fri, blev de tvunget til at skifte deres badehætter.

Det finder danskerne så uretfærdigt, at den danske svømmeunion nu har protesteret overfor den internationale svømmeunion (Fina).

- Baggrunden for protesten er, at de danske svømmere i first og last call room er blevet uretmæssigt behandlet og forstyrret af officials i området, hedder det i en pressemeddelelse fra svømmeunionen.

De danske svømmere skriver i deres protest, at de føler sig uretfærdigt behandlet.

- Vores hold er ikke blevet behandlet på samme måde som andre svømmere i forhold til godkendelse af badehætter. Adskillige lande har benyttet en identisk hætte fra TYR denne morgen.

- Ydermere fik Danmark ved tre individuelle starter tilladelse til at bruge denne badehætte, hedder det i den danske protest.

Danskerne er irriterede over, at reglerne er uklare og ikke ens for alle atleter, men har endnu ikke fået en reaktion fra det internationale forbund.

De fire danske svømmepiger klarede sig dog videre til finalen i sjettebedste tid på trods af badehætte-irritationen, den danske kvartet svømmer finale på distancen lørdag aften.

Kvartetten består af Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume.

/ritzau/