Offentlige ansatte i gabestok på nettet
Betjente optager de fleste pladser på listen over offentlige ansatte, hvor borgere har klaget. Foto: Politiet
En ny hjemmeside hænger offentligt ansatte ud, hvis der er klaget over dem, selvom de ikke er dømt. Urimeligt, siger politiet.

På hjemmesiden DetSorteRegister.dk står navne på offentligt ansatte med påstande som chikane og magtmisbrug.

De ansatte er ikke dømt, men borgere har klaget over dem til freelancefotograf Ole Christiansen, skriver b.dk.

Han mener, at en stor del af klagerne over det offentlige falder ud til myndighedernes fordel. Derfor starter han netsiden.

"Jeg har den opfattelse, at når offentlige myndigheder begår fejl, så skal de have en straf, lige som når vi almindelige borgere begår fejl. Der skal ikke være forskel på, om man har et politiskilt eller er en ganske almindelig borger," siger Ole Christiansen til b.dk.

Et af navnene i den elektroniske gabestok er Preben Bækgaard. En betjent fra Østjyllands Politi. Han er frifundet af statsadvokaten, men han står stadig på listen.

"Jeg synes ikke, at det er rimeligt. Det er statsadvokaten, der afgør sagerne i politiet, og han frikendte mig, og derfor burde mit navn også fjernes. Ellers bliver en klage ensbetydende med, at vi har dummet os, også selv om klagen ikke holder. Det er da lidt grotesk," siger Preben Bækgaard til b.dk.

I stedet for at stole på myndigheder, der tjekker myndigheder, gennemgår DetSorteRegister.dk selv lovgivningen. Hvis en anklaget ifølge hjemmesiden er skyldig, så ryger vedkommende på nettet.

Det Sorte Register registrerer alle ansatte fra advokater, kommunale ansatte, plejefamilier, statsforvaltninger, ankenævn, politikere, politi, falck, brandvæsen og domstole mv.

De offentlige ansatte står med navn, stilling, adresse og telefonnummer til arbejdspladsen.

Kilde: b.dk