Ønsker hævn for henrettelse af 22-årig kvinde
Arkiv. Taliban har nægtet at skulle være involveret i drabet i Parwan-provinsen, hvor en ukendt kvindes hoved og krop blev gennemhullet af kugler affyret på klods hold - angiveligt som straf for utroskab. Foto: AP/Allauddin Khan/Arkiv / POLFOTO
Henrettelsen af en kvinde på grund af utroskab i nærheden af Kabul får flere til at kræve hævn over Taliban.

Sayed Jalal rynker sine øjenbryn i vrede og sværger at hævne den offentlige henrettelse af en kvinde foran en større folkemængde i nærheden af hovedstaden Kabul. En episode der har medført skarp fordømmelse fra afghanske myndigheder og USA.

Taliban har nægtet at skulle være involveret i drabet i Parwan-provinsen, hvor en ukendt kvindes hoved og krop blev gennemhullet af kugler affyret på klods hold - angiveligt som straf for utroskab.

Myndighederne i Kabul skyder skylden for drabet på den islamistiske gruppe.

- Vi vil tage hævn for dette. Deres brutalitet og disse umenneskelige handlinger er grunden til at vi hader Taliban, siger en 42-årige butiksindehaver i byen Charikar, der er hovedstad i Parwan-provinsen omkring 25 kilometer syd for Shinwari, hvor drabet fandt sted.

Henrettelsen blev optaget på en tre minutter lang video, som nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af.

Videoen viser en kvinde iført sjal, som bliver skudt gentagne gange foran 150 mænd, der bifalder og lovpriser drabsmændene og kalder dem "mujahedinere" - et udtryk Taliban bruger om sig selv.

Natos øverstbefalende i Afghanistan, general John Allen, kalder drabet "en ugerning af ubeskrivelig grusomhed."

Andre i Charikar, hvorfra en lille grusvej fører til Shinwari, beklager sig over det, som de kalder Talibans voksende indflydelse på deres engang så relativt fredelige egn omkring en times kørsel fra Kabul.

- Taliban skaber frygt og forsøger at regere os med terror, men det vil aldrig lykkes dem, siger 30-årige Najibullah, der bor i Charikar.

Taliban afviser beskyldningerne ifølge talsmand Zabihullah Mujahid.

Parwans guvernør, Basir Salangi, siger, at Taliban udførte drabet i hans provins for otte dage siden.

Kilde: Reuters