Øl om aftenen - fyring om morgenen
Chaufføren er blevet tilkendt en godtgørelse på 30.000 kroner Og arbejdsgiveren må til lommerne og betale hans løn i opsigelsesperioden. Foto: Colourbox
Selvom det var langt under grænsen for spritkørsel, blev en buschauffør fyret fra sit job, da han stadig havde promiller i blodet.

To godnatbajere kostede en fyreseddel, da en buschauffør fra København blev sendt til kontrol næste morgen.

To minimale udslag i alkometeret var en overskridelse af busselskabet Nobinas politik om nul spor af alkohol i blodet.

Det skriver Fagbladet 3F.

Fyringen fik 3F Københavns Chauffører til tage sagen op.

Ifølge fagforeningen tog busselskabet Nobina ikke hensyn til usikkerhed og fejl, når man bruger alkometer.

Afskedigelsesnævnet har nu set på sagen og afgjordt, at bortvisningen var uberettiget og usaglig.

Derfor skal chaufføren have en godtgørelse på 30.000 kroner, og arbejdsgiveren må til lommerne og betale hans løn i opsigelsesperioden.

En speciallæge og en produktchef vidnede i sagen og fortalte, at Retskemisk Institut har en bagatelgrænse på 0,1 promille.

Producenten af alkometeret anbefaler en usikkerheds-grænse på 0,2 promille.

Nobina accepterer afgørelsen, men fastholder, at der fortsat skal være nultolerance over for alkohol i blodet hos chauffører. Selskabet vil nu finde en sikker måde at håndhæve alkoholkontrollen.

3F er ikke imod alkometere og nultolerance-politik. Men forhandlingssekretær Jan Age Hansen fra 3F's Transportgruppe foreslår, at 3F og tillidsrepræsentanterne bliver involveret i processen.

"Sagen er principiel. Nok kan der indføres en alkoholpolitik, der har grænse på nul. Men der skal tages hensyn til usikkerheden. Og vil en chauffør ikke erkende, at han har drukket alkohol, skal der gives tilbud om en sikker blodprøve før en bortvisning," siger han til Fagbladet 3F.