Økonomer: Krise kalder på politisk handling

Dansk økonomi kan ikke komme på ret kurs uden et politisk indgreb, mener en række fremtrædende økonomer.
"Den nuværende situation kalder på politisk handlekraft," siger Nina Smith, professor på Aarhus Universitet.
"Den nuværende situation kalder på politisk handlekraft," siger Nina Smith, professor på Aarhus Universitet. Foto: Colourbox

Politikerne skal vise handlekraft og bringe Danmark ud af krisen.

Det mener en række fremtrædende økonomer, der er ved at miste troen på, at dansk økonomi kan komme på ret kurs uden et politisk indgreb, skriver Berlingske.

18 ud af 30 universitetsøkonomer mener, at regeringen bør fremlægge initiativer, der kan modvirke en ny økonomisk krise, viser en rundspørge fra Berlingske Research.

"Den nuværende situation kalder på politisk handlekraft. Det hele er ekstremt usikkert lige nu, men vi har haft to kvartaler med minusvækst, og så vil enhver normal økonomilærebog sige, at vi skal i gang med at stimulere væksten," siger Nina Smith, professor på Aarhus Universitet, til Berlingske.

Dog bør politikerne afvente de næste væksttal, der kommer i slutningen af august, inden de tager arbejdsbukserne på.

Michael Svarer, professor på Aarhus Universitet, er enig.

"Jeg mener ikke, at der her og nu er et akut behov for fremrykning af offentlige investeringer, men det kan der godt være ved udgangen af måneden," siger han til Berlingske.

Mens Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt vil have fremrykket offentlige investeringer for ti mia. kr. appellerer skatteminister Peter Christensen (V) til at have is i maven og se tiden an.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.