Igennem de seneste ti år har økologiske produkter udgjort en stødt stigende andel af vores indkøb, men nu advarer eksperter om, at det rent faktisk kan være skidt for miljøet.
Omlægning fra konventionelt til økologisk landbrug betyder, at udbyttet på markerne falder med 30-40 procent. Og det kan medføre mere fældning af regnskov og øget udledning af drivhusgasser.
"Hvis vi følger regeringens plan for økologisk vækst, vil produktionen falde så meget, at vi kommer til at mangle cirka 100.000 hektar landbrugsjord," siger professor Jørgen E. Olsen, der er ekspert i samspil mellem landbrug og klima, til Jyllands-Posten.
Det problem skal ses i lyset af, at vi i fremtiden få endnu mere brug for fødevarer i takt med at verdens befolkning stiger.
Men problemet med at økologi giver mindre udbytte kan godt afhjælpes. Landmand Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening, siger:
"Det økologiske areal kan sagtens udvides, uden at det går ud over klimaet. Udbytterne i den økologiske produktion skal øges via udvikling af bedre gødning. Samtidig skal en større del af klodens befolkning reducere forbruget af kød. Det vil frigøre en del af de enorme landbrugsarealer, som i dag anvendes til produktion af foder til især svin."