VORES VALG

Ø sat uden for døren til regeringsforhandling

Enhedslisten skulle have været til møde med regeringspartierne i dag, men nu må de vente til mandag.
Johanne Schmidt-Nielsen skal ikke til møde med Villy og Helle i dag. Enhedslistens invitation til forhandlinger er udskudt til i morgen.
Johanne Schmidt-Nielsen skal ikke til møde med Villy og Helle i dag. Enhedslistens invitation til forhandlinger er udskudt til i morgen. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO

Enhedslisten må vente med at sætte fingeraftryk på forhandlingerne om regeringsgrundlaget, der foregår netop nu.

Partiet skulle ellers have været med inde i dag, men af uvisse årsager er invitationen til søndagssnakken blevet trukket tilbage, og Johanne Schmidt-Nielsen og hendes partifæller kan først komme til i morgen.

Socialdemokraterne, Radikale og SF har været i gang med forhandlingerne siden i går. Forhandlingerne foregår et hemmeligt sted, og det er ikke mange oplysninger, der er sluppet ud om regeringsgrundlaget.

Det vides dermed heller ikke, hvorfor beslutningen om at udskyde Enhedslistens besøg er taget.

Enhedslisten havde deres bedste valg nogensinde i torsdags og med hele 12 mandater til det før lille parti, har de pludseligt langt mere indflydelse, end de har været vant til.

Partiet har da også meldt ud, at deres nye, store mandattal skal bruges til at få maksimal indflydelse på regeringen og at trække beslutninger mod venstre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.