Observatør forlader Syrien i væmmelse

Eks-observatør kalder situationen i Syrien for en humanitær katastrofe.
Konflikten i Syrien har kostet mere end 5.000 mennesker livet.
Konflikten i Syrien har kostet mere end 5.000 mennesker livet. Foto: AP, POLFOTO, HO

En observatør fra Den Arabiske Ligas mission i Syrien har forladt sit job i væmmelse over den rolle, ligaens mission spiller i konflikten.

"Jeg trak mig, fordi jeg befandt mig i en situation, hvor jeg tjente det syriske regime," siger Anwar Malek til al-Jazeera.

Malen fortæller, at ligaens mission blev udnyttet og brugt som en skinmanøvre af Bashar al-Assads regime.

"Missionen var en farce, og observatørerne er blevet narret. Regimet fabrikerede størstedelen af det, vi så, og forhindrede Den Arabiske Liga i at skride til handling. Regimet levede ikke op til nogen af vores forespørgsler - faktisk forsøgte de at mislede os, at styre os uden om, hvad der i virkeligheden sker," siger Anwar Malek til al-Jazeera.

"Det, jeg så, var en humanitær katastrofe. Regimet begår ikke blot én krigsforbrydelse, men en hel stribe af forbrydelser mod sit eget folk," siger han.

Malek fortæller, at han så snigskytter på toppen af bygninger overalt, og at de skød efter civile. Det faktum prøvede flere af hans kolleger fra Den Arabiske Ligas mission at skjule, siger han.

"Dele af vores hold foretrak at pleje forholdet til regimet og benægtede, at der var snigskytter," siger han om sine kolleger fra Den Arabiske Liga.

Konflikten i Syrien har ifølge tal fra FN kostet mere end 5.000 mennesker livet.

Kilde: Al-Jazeera

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.