Oberstløjtnant anholdt for journalist-drab

Tidligere politichef anholdt for drabet på den russiske journalist Anna Politkovskaja.
Russere mindes Anna Politkovskaya, der blev 48 år.
Russere mindes Anna Politkovskaya, der blev 48 år. Foto: John Martens, Wikimedia Commons

Myndighederne i Rusland har anholdt en tidligere politichef for mordet på journalisten Anna Politkovskaja. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den berømte journalist, der var kendt for sine afsløringer af korruption i Kreml, blev skudt den 7. oktober 2006 - Vladimir Putins fødselsdag - i sin opgang i centrum af Moskva.

Oberstløjtnant Dmitrij Pavljutjenkov, der i 2006 var overvågningschef for Moskvas politi, er mistænkt for at have givet Politkovskajas adresse til lejemorderen og for at have været med til at skaffe mordvåbenet.

"Efterforskningen viser, at Pavlyuchenkov blev beordret til at organisere mordet på Anna Politkovskaya fra et ukendt individ, mod betaling, og sagde ja," siger talsmanden for efterforskningen, Vladimir Markin.

Manden, der formodes at have likvideret journalisten, Rustam Makhmudov, sidder varetægtsfængslet i Moskva, efter at han blev anholdt i Tjetjenien i maj. Tidligere har myndighederne anholdt 11 personer i sagen, alle med tilknytning til forskellige russiske myndigheder, hvoraf de tre stadig er under mistanke.

Anna, der var 48 år, da hun blev dræbt, var mor til to.

Kilde: AFP.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.