Nyt håb for underbetalte Margit
Scanpix, Kim Haugaard
Den underbetalte landbrugsmedhjælper Margit Christensen kan nu måske alligevel se frem til at få udbetalt dagpenge.

Efter at have modtaget en mødeindkaldelse fra sin fagforening er der endelig håb forude for den underbetalte landbrugsmedhjælper Margit Christensen. Det skriver ekstrabladet.dk.

Margit Christensen blev landskendt, efter Ekstra Bladet i en række artikler kunne fortælle, hvordan den 59-årige kvinde gennem 16 år havde betalt til Krifas a-kasse, mens hun arbejdede på en nordjysk gård 350 dage om året uden ferie – og det til knap 98.000 kroner om året. Da gårdejeren døde i april, og Margit Christensen blev arbejdsløs, nægtede Krifa at udbetale dagpenge med den begrundelse, at hun havde tjent for lidt.

LÆS OGSÅ: Krifa vil ikke give Margit dagpenge: Du har tjent for lidt

Men nu lader det altså til, at Krifa er blevet anderledes imødekommende. I hvert fald har Margit Christensen nu modtaget et brev fra fagforeningen, hvor de ligger op til, at hun alligevel kan få udbetalt dagpenge, skriver ekstrabladet.dk.

Ifølge avisens oplysninger forsøger Krifa at løse problematikken ved at få den afdøde gårdejers søn, advokat og bobestyrer til at betale en sum penge som en forsinket løn.

Og ved at få de penge, skulle Margit Christensen angiveligt være berettiget til dagpenge.

- Jeg har bedt mine folk om at finde den bedst mulige løsning for Margit, men jeg kan ikke kommentere konkret hvordan, siger formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen, til ekstrabladet.dk, som også har forsøgt at få en kommentar fra den afdøde gårdejers søn.