Krifa vil ikke give Margit dagpenge: Du har tjent for lidt
- Medlemmet lever ikke op til beskæftigelseskravet, og så bortfalder retten til dagpenge. Hun er så at sige blevet fanget i loven. Det er jo ikke ulovligt at give en timeløn på 69 kroner, hvis begge parter er enige om det, siger formand for Krifa, Søren Fibiger Olsen Kim Haugaard/Scanpix
I 16 år betalte Margit Christensen til a-kassen i Kristelig Fagbevægelse, Krifa. Nu er hun arbejdsløs, men må ikke få dagpenge.

Du har tjent for lidt.

Sådan lød beskeden til 59-årige Margit Christensen, der i 16 år har betalt til Krifas a-kasse, men som nu nægtes dagpenge.

Det skriver Ekstra Bladet.

I mere end 43 år har hun arbejdet på en nordjysk gård 350 dage om året uden ferie. Indtil gårdejeren døde i april, tjente hun 98.544 kroner om året.

- Vi tjente det, gårdejeren synes, vi skulle have. Han ville ikke give mere, siger Margit Christensen til Ekstra Bladet.

Men da hun blev arbejdsløs, ville Krifa ikke udbetale dagpenge. Margit Christensen tjente for lidt, sagde den gule fagforening.

- Jeg tjente jo det, jeg tjente. Hos a-kassen spurgte de ikke om noget. Jeg betalte 1.000 kroner om måneden og var fuldtidsforsikret, siger hun.

Formand for Krifa, Søren Fibiger Olsen, forklarer, at a-kassen ikke gør andet end at følge gældende love og regler.

- Medlemmet lever ikke op til beskæftigelseskravet, og så bortfalder retten til dagpenge. Hun er så at sige blevet fanget i loven. Det er jo ikke ulovligt at give en timeløn på 69 kroner, hvis begge parter er enige om det, siger han og afviser, at Margit Christensen kan få refunderet sit a-kassebidrag for 16 års medlemskab.