Nybroes overdrivelser
Uddrag fra DR-redegørelsen:

Det har været nævnt, at Nybroe tidligere har fået en alvorlig næse af Pressenævnet for et indslag i Søndagsmagasinet i oktober 2000, men kritikken gik på brugen af skjult kamera, og brugen var en ledelsesbeslutning.

I et indslag til TV-Avisen 15. januar 2003 siger Nybroe, at TV-Avisen netop har fået oplysninger om, at Mary er ankommet til Tasmanien. Men Mary ankom først 17. januar.

I et indslag i TV-Avisen december 2003 lyder det: »Øjenvidner fortæller nu TV-Avisen, at Saddam Hussein var blevet gasset eller bedøvet, da amerikanske soldater trak ham op af et hul i weekenden.« I den officielle amerikanske version understreges det, at Hussein overgav sig uden modstand, men mange medier bragte lignende historier.

Jeppe Nybroe rapporterer i januar 2004 fra Irak om »et meget stort våbendepot« med »... meget, meget, meget farlige våben«. Han omtalte ikke, at der sandsynligvis var tale om ældre våben. Isoleret set gav det et overdramatiseret indtryk, men hans samlede dækning de pågældende dage gav en forsvarlig beskrivelse af forløbet.

I februar 2004 siger Nybroe fra Port-au-Prince i Haiti »Som man måske kan fornemme bag mig, er hele byen nærmest sat i brand.« Nybroe interviewes stående på et højt punkt med god udsigt over byen. Der ses kun lidt røg ude i siden af billedet, og der var langt fra tale om, at hele byen var i brand.

Uddrag af DR s redegørelse

via Listen To News