Ny Tour-skandale: Udbrydere kørt ned

Tour de France rytter er blevet torpederet af en fransk tv-bil i det mest bizarre styrt i dette års løb. Ny mand i gult.
Den danske mester Nicki Sørensen er tidligere i årets Tour styrtet som følge af mødet med en motorcykel. Denne gang var det en tv-bil, der var årsag til kontroversielt styrt.
Den danske mester Nicki Sørensen er tidligere i årets Tour styrtet som følge af mødet med en motorcykel. Denne gang var det en tv-bil, der var årsag til kontroversielt styrt. Foto: Claus Bonnerup / POLFOTO

Søndagens 9. etape af Tour de France vil blive husket for sine mange styrt.

Det mest spektakulære fandt sted sidst i løbet, da Juan Antonio Flecha (Team Sky) og Johnny Hoogerland (Vacansoleil) var i udbrud sammen med tre andre.

Bedst som udbruddet så ud til at holde hjem, kom en fransk tv-bil i vejen.

Bilen var ved at overhale udbryderne, da den pludselig slog et sving til højre og torpederede Juan Antionio Flecha. Spanieren tog Johnny Hoogerland med i faldet.

Hollænderen røg op i luften og hen over noget, der ligner et pigtrådshegn. Forslået kom han på cyklen men faldt hurtigt langt tilbage.

Styrtet skete med 35 kilometer til mål, angiveligt fordi føreren af bilen ville undgå et vejtræ. På det tidspunkt havde de fem udbrydere fem minutter til hovedfeltet.

Også den danske mester Nicki Sørensen er tidligere i årets Tour styrtet som følge af mødet med en motorcykel. Føreren af motorcyklen blev taget ud af løbet.

Dagens etape blev vundet af den spanske Rabobank-rytter Luis Leon Sanchez.

Ny mand i gult er franske Thomas Voeckler fra Bouygues Télécom-holdet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.