Ny kongelig baby får et liv i skyggen
Så glad var hun i sidste omgang, da hun havde født sit først barn, prins Henrik. Foto: Jens Dige / POLFOTO
Den nye prins eller prinsesse kan se frem til et liv under mere ydmyge forhold end sine ældre slægtninge, vurderer historiker.

Royale danskere og medierne er tossede med kongelige fødsler. Men den kommende guldklump - som tirsdag morgen er ved at blive født på Rigshospitalet - vil med tiden komme til at leve et liv i skyggen af sine ældre søskende, fætre og kusiner.

"Det vil ikke være en, vi kommer til at høre meget til, når han eller hun bliver voksen, fordi der er så mange i arvefølgen over barnet," siger Lars Hovbakke Sørensen, historiker ved Københavns Universitet, til Newspaq.

Den nye prins eller prinsesse bliver den tiende i rækken af arvtagere til tronen. Dermed ryger Prinsesse Benedikte ned på plads nr. 11, når Prinsesse Marie har født.

Det nyeste skud på den kongelige stamme vil som voksen typisk påtage sig en håndfuld protektoropgaver, men vil ellers sjældent vise sig offentligt, siger Lars Hovbakke Sørensen.

"Det vil være meget mere begrænset end for eksempel de opgaver, kronprins Frederiks børn vil få. Prins Joachims børn vil efterhånden glide ud og blive mere almindelige i praksis. Ikke et helt almindeligt liv, men noget, der minder om det," siger Lars Hovbakke Sørensen til Newspaq.

Den nye royale kommer også til at bo under mere ydmyge forhold.

"Det vil være en finere og dyrere bolig, men ikke nødvendigvis et slot, fordi der er så mange andre kongelige i den generation, som ligger foran i arvefølgen," siger historikeren.

Prinsesse Marie blev kørt på Rigshospitalet kl. 4 i morges.