Ny finanslov skal redde Grækenlands økonomi
Den græske premierminister (th) holder tale i parlamentet under budgetforhandlingerne i den netop vedtagne finanslov. Foto: Polfoto, (AP Photo/Petros Giannakouris) / POLFOTO
Det græske parlament har taget det første skridt for at genoprette landets katastrofale økonomi.

"Vi har ikke råd til at klynke ... Målene er ambitiøse, men realistiske."

Sådan lød beskeden fra den nye græske premierminister, Lucas Papademos, efter at parlamentet havde vedtaget den finanslov, som skal føre Grækenland ud af landets finansielle krise.

Finansloven præsenterer grækerne for en række dybt upopulære tiltag, som skal reducere statsunderskuddet og signalere til udenlandske investorer, at Grækenland er ved at rette op på sin økonomi, skriver Reuters.

Demonstranter sloges således med politiet uden for parlamentet, mens landets tre største partier vedtog finansloven.

"Hvis vi fører finansloven ud i livet, genskaber vi tilliden til græsk økonomi og skaber mulighed for at redde den," sagde Papademos ifølge Reuters.

Første skridt på vejen er skyhøje skatter, og nedskæringer i den offentlige sektor.

Retningen for Grækenlands økonomiske fremtid har tidligere skabt så stor debat, at den tidligere premierminister måtte træde tilbage. Landets konservative leder, Antoni Samaras, gjorde det således klart, at han var principielt uenig med finansloven, men godkendte den på grund af den overhængende fare for, at Grækenland går statsbankerot.

Kilde: Reuters