Ny bog: Bin Laden blev likvideret
Terrorlederen døde ikke i kamp, men blev dræbt af et skud i hovedet, berettes det i ny bog. Foto: AP/via INTELCENTER / POLFOTO
Al-Qaeda lederen blev skuddræbt uden kamp, afslører ny bog, der bygger på interviews med Navy Seal-soldater.

Det var ikke i selvforsvar, at amerikanske elitesoldater skød og dræbte den frygtede terrorleder Osama bin Laden.

De officielle meldinger fra de amerikanske myndigheder lyder ellers, at Osama bin Laden skød mod soldaterne.

Den forklaring tilbagevises nu i en ny bog, "Seal Target Geronimo", der bygger på interviews med de involverede soldater.

De forklarer blandt andet, at terrorlederen forsøgte at bruge sin yngste kone som skjold, da amerikanerne angreb ham på hans skjulested i Pakistan. Det skriver The Daily Caller.

Forfatteren Chuck Pfarrer er tidligere befalingsmand i Seal Team Six. Han forklarer, at Osama bin Laden blev dræbt af to skud ud af fire skud, der blev sendt af sted mod terrorlederen.

Det ene skud ramte ham i brystbenet og det andet ramte ham i hovedet og var det dræbende skud.

"Han var ubevæbnet. Det var aldrig et spørgsmål om at vi skulle fange ham. Det var ikke en pludselig indskydelse. Ingen ønskede at tage fanger, sagde lederen af operationen til mig," fortæller den soldat, der affyrede det dræbende skud.

Den officielle forklaring lyder, at Osama bin Laden var bevæbnet og forsvarede sig, men det var han ikke. Han forsøgte at nå en riffel, men nåede det ikke, inden han døde af skuddet.

Han forsøgte dog at bruge sin yngste kone Amal som skjold, lyder øjenvidneberetningen.

Kilde:The Daily Caller